Blog

Søndag 9. juni ble det en treningstur til en av de fem høyeste toppene i Sør-Varanger, Ravtind 468 meter over havet.

Det var et fantastisk flott vær, ikke mere mygg en det bør være på en slik tur og vindstille. Det sies at det alltid blåser på toppene men det stemmer ikke. På turen opp prøvde vi å gå der det var håp om litt vind. Og av og til var vi heldige og fikk en svak og forsiktig vind som forsiktig  strøk seg omkring våre varme kropper. Vi kan ikke si annet en at vi var maksimalt heldige med været selv om tåka lå som ett tjukkt på Varangerfjorden. Selv med tåke nede ved havet kan man ikke kalle utsikten for noe annet enn fantastisk. Sånn ca i syd så vi 1.vannan som åpenbarte seg som perler på en snor, og videre bak dem ligger Gallok. Og på turen ned tok jeg meg selv i å være i gang med å planlegge neste tur til Gallok, det er liksom et sug som ligger der konstant. Lurer på om jeg er blitt avhengig.

Turen til Ravtind er den enkleste av de fem høyeste toppene i Sør-Varanger kommune. Man starter fra en liten parkeringsplass like før Hauksjøen på tur fra Bugøyfjord. Det er en tur som de aller fleste kan gå så det er bare å komme seg ut. Har vært der i nordaust frisk bris og regn også, det gikk helt fint. Så det er ingen grunn til å vente selv om sola tar seg en pause.

Om du ønsker å være med på en organisert tur til de fem høyeste toppene i vår kommune så kan du gjøre det her. TIL TOPPS

Her er det behov for litt vedlikehold. Arbeidstegningen har ikke vært helt rett.

Til topps i Sør-Varanger. På kommunegrensa til Nesseby.

 

Her er vi på vei ned igjen fra Ravtind.